Home > Over ons

De scheldelandse gidsen

Bomen komen elkaar nooit tegen, maar gidsen wel. In de regio Scheldeland-West kruiste de ene geïnteresseerde wel eens het pad van een andere enthousiasteling, werden ervaringen en weetjes uitgewisseld en werd er gekeken hoe het er elders aan toe ging.

Toen er in 2012 een cursus werd georganiseerd die op een professionele manier gidsen voor deze regio wilde vormen, waren een half dozijn straatlopers er als de kippen bij. In 2017 hebben zij al versterking gekregen. Samen sterk is het devies.

Verwacht van de Oost-Vlaamse Scheldelandse Gidsen geen bombardement met historische data en moeilijke termen - er is geen examen ! - maar wel een leuke trip waarbij je de regio anders kunt zien, binnen het gewone het bijzondere leert onderscheiden en meer te weten komt dan je voor mogelijk had gehouden !


Ons team

Marie-Jeanne Buyle

Kalkense Meersen, Wetterse Reuzen, Rechtvaardige Rechters, honderdduizenden rozen … . Voor velen alleen maar begrippen, voor Marie-Jeanne specialiteiten die ze te voet of met de fiets enthousiast deelt met het brede publiek.

Eugène van Herrewege

Opgegroeid in de Wetterse boomkwekerijen en zo op een natuurlijke manier verbonden met het  Scheldeland, waarvan hij de pracht en de charmes heel graag onder de aandacht brengt en met u deelt.

Bart Rondas

Precisie en gedrevenheid zijn geen loze woorden, maar basisvereisten voor deze altijd enthousiaste gids.

Winnie Enghien

Geboren en getogen bij de Schelde en blijvend geboeid door de kleine geschiedenis van de streek en de grote en kleine mensen langs de mooiste rivier van het Vlaamse land.

Juliana D’hondt

Naast gepassioneerd natuurgids ook de absolute kenner van de rijke grote en kleine geschiedenis van het Scheldeland en van Wetteren in het bijzonder.

Martin De Jaegher

Doet op zijn eigen flamboyante manier iedereen verwonderd kijken naar wat men dagelijks niet opmerkt en is bovendien een vat vol verhalen en anekdotes die altijd verrassen.

Waarom de Oost-Vlaamse Scheldelandse Gidsen ?

De zoveelste gidsenvereniging, denk je? Maar wat maakt de scheldelandse gidsen nu net dat beetje anders?

De regio op een andere manier bekeken

Leer binnen het gewone het bijzondere onderscheiden en kom meer te weten dan je voor mogelijk had gehouden !

Een rondleiding op maat

Vind je in ons aanbod niet wat je zoekt? Op basis van je voorkeuren of verwachtingen van je groep, boksen wij een mooie trip in elkaar.

Onze gemotiveerde gidsen

Onze gidsen werken uit pure passie voor de regio en delen graag al hun kennis en weetjes met andere geïnteresseerden.

Vooral een toffe ervaring

Geen bombardement aan historische data en moeilijke termen, maar wel een leuke trip waarbij je de regio wat beter leert kennen.