Home > Aanbod > Onze rondleidingen > Ledeberg – Een geval apart

Ledeberg – Een geval apart

Deze bekende en zelfs beruchte Gentse deelgemeente, evolueerde in de 19e eeuw in recordtempo van pover plattelandsdorp tot rijke en bruisende industriële kern met een bevolking die op één eeuw vijftien keer groter werd. Met alle gevolgen vandien, toen en zelfs nu nog …

Om iets over de levenden te weten, moet je bij de doden zijn. Deze mooie quote is het letterlijke uitgangspunt voor een boeiende tocht door deze kleine, maar zeer zelfbewuste deelgemeente van Gent. En daarom start deze wandeling op het kerkhof.

De doden kunnen het niet meer vertellen, maar de gids weet het wel. Hoe dit minuscule gehucht zich vanaf de 19e eeuw razendsnel ontwikkelde tot een bruisende industriële kern. Met alle gevolgen vandien : massale inwijking en proletarische ellende, maar ook breed geëtaleerde rijkdom, authentiek volksvermaak en ongeëvenaarde levenslust.

Hoe zit het nu met die beruchte pompiers van Ledeberg, met de strijd tussen de vrome maar dynamische katholieken en de goddeloze socialisten en liberalen ? En hoe ziet de toekomst eruit ? Waarom wordt hier zo veel gefeest ?

Kom het zelf beleven in een ontdekkingstocht door deze gemeente die zichzelf telkens weer opnieuw uitvindt. Ledeberg blijft een geval apart.

Bezorg ons uw aanvraag via onderstaand formulier.

Info

  • Te voet
  • 2 uren
  • Kerkhof Ledeberg
  • € 70,00
  • maximum 30 personen