Home > Aanbod > Onze rondleidingen > Verhalend Laarne – Een dorp vertelt zijn geschiedenis

Verhalend Laarne – Een dorp vertelt zijn geschiedenis

Laarne vertelt zijn geschiedenis. Een gids leidt ons door het dorp en brengt grote verhalen en pittige legendes weer tot leven. Je kan ondertussen genieten van de merkwaardige kerk, het beroemde kasteel, van neo-classicistische gebouwen, art-decohuizen en rijke villa’s met hun eigen geschiedenis.

Laarne, een dorp dat zowat stijf staat van volksverhalen en legendes, vertelt zijn geschiedenis. Een gids leidt ons door het dorp en brengt die verhalen weer tot leven. Oude gebouwen als de kerk, gemeentehuis, brouwerij, kasteel, villa’s hebben hun eigen geschiedenis, daar mogen we niet zomaar aan voorbijgaan.

Het verhaal van een lokale natuurbrouwerij ? De geschiedenis van de dorpsgek die elk jaar weer ging overwinteren in de gevangenis van Dendermonde ? Ridder- en spookverhalen die onlosmakelijk verbonden zijn met het middeleeuws kasteel ?

Je krijgt ze allemaal en je kan ondertussen genieten van neo-classicistische gebouwen, art-decohuizen en uiteraard van een knusse, maar indrukwekkende gotische kerk met beroemde schilderijen.

Bezorg ons uw aanvraag via onderstaand formulier.

Info

  • Te voet
  • 2 uren
  • Gemeentehuis Laarne in de Dorpsstraat
  • € 70,00
  • maximum 30 personen