Home > Aanbod > Onze rondleidingen > Wetteren – Liefde in Wetteren

Wetteren – Liefde in Wetteren

De invloed van burgemeester Charles Hippolyte Villain XIIII op de scholen en opleidingen in de 19de eeuw. Wat “les Dames du Sacré Coeur” in Wetteren bracht en wat hun invloed was op het onderwijs. Hoe De Zusters Apostolinnen van de Heiligen Jozef hun stempel drukten op alles en iedereen die zorg nodig had. Je leert het Wetteren van nu beter begrijpen…

Liefdesaffaires tussen “de Godvruchtige dochters” & “Vilain XIIII” en de “dienaars van God”!

De invloed van burgemeester Charles Hippolyte Villain XIIII op de scholen en opleidingen in het 19de eeuwse Wetteren. Hoe E.H. Van Neste zijn “Godvruchtige dochters” kon overtuigen de congregatie van de “Zusters Apostolinnen van den Heiligen Jozef” te stichten. Wat “les Dames du Sacré Coeur” in Wetteren bracht en wat hun invloed was op het onderwijs in de streek.

Hoe de Zusters Apostolinnen van de Heiligen Jozef hun stempel drukten op de zielenzorg, de gezondheidszorg, het onderwijs en ouderlingenzorg in Wetteren. Hun moderne visie op gebied van architectuur. Kortom, een groep vrouwen die door hun inzet, wijsheid en commercieel inzicht het “Sint Jozef Instituut te Wetteren” op de kaart heeft gezet. De toekomst van het Instituut in het verhaal van het onderwijs van de gemeente Wetteren.

Bezorg ons uw aanvraag via onderstaand formulier.

Info

  • Met de bus
  • Volledige dag, volgens afspraak